Group De Ceuster

GroupDC is een familiebedrijf dat in 1966 werd opgericht door Herman De Ceuster. Vandaag wordt het bedrijf geleid door de tweede generatie met Tom De Ceuster als CEO.

Mobilising Talent & Technology

Als 20-jarige jongeman, startte een ondernemende Herman De Ceuster met zijn eerste bedrijf, ‘De Ceuster Grondveredeling’. Vanuit de focus op de tuinbouwsector, richtte De Ceuster zich in eerste instantie op het terugwinnen van verarmde grond. Dankzij hard en efficiënt werk werden de beoogde resultaten al snel bereikt en begonnen de zaken sterk te floreren. Gedreven door zijn liefde voor de natuur en vanuit de overtuiging dat milieuvriendelijke grondoplossingen de sleutel waren tot de toekomst, breidden de werkzaamheden op korte tijd uit. Met de lancering van DCM begon zo de productie van eigen organische meststoffen.

Vanuit een nauwe samenwerking met DCM-klanten werd het assortiment eveneens snel uitgebreid, waardoor een vollediger pakket aan producten voor de professionele tuinbouwer, én voor de hobbytuinier, kon worden aangeboden. DCM was zo de eerste in België die startte met het aanbieden van professionele producten voor de hobbytuinier. Hierdoor verkregen ze in de jaren ’80 het statuut van toonaangevend leverancier. In deze periode breidden de diensten van ‘De Ceuster Grondveredeling’ eveneens verder uit, door het aanbieden van gespecialiseerde diensten voor de sportwereld, de industriewereld en het openbaar groen.

In de jaren ’90 kende het bedrijf opnieuw groei door de overname van Intraco; een bedrijf dat actief was in de distributie van grondstoffen voor veevoeders. Eind jaren ’90 besloot men een eigen productie-eenheid, ‘Belcofeed’, op te richten, teneinde de service verder te optimaliseren. Deze beslissing bood een meerwaarde voor de klant inzake de kwaliteitscontrole en traceerbaarheid van de producten. Daarnaast verhoogde het eveneens de flexibiliteit doordat de producten konden aangepast worden aan de lokale klimaatomstandigheden, infrastructuur en de beschikbaarheid van grondstoffen. In 2010 werd vervolgens Poultec opgericht met als opzet het aanbieden van een totaalpakket aan diensten en apparatuur voor pluimveehouders.

Parallel begon het bedrijf verder te internationaliseren met de lancering van DCM Nederland in 1993. Overnames en joint ventures volgden snel, zowel in Frankrijk als in Duitsland. Vervolgens werden er wereldwijd verschillende verkoopkantoren geopend op diverse locaties.

In 2001 werden de onderzoeksactiviteiten van de groep geconsolideerd in een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut: ‘Scientia Terrae’. Vanuit de samenwerking met tal van universiteiten over de hele wereld, drukt het instituut tot op vandaag meermaals zijn stempel op de ontwikkeling van innovatieve biotechnologische producten.

Tussen 2009 en 2013 investeerde DCM in een sterk geautomatiseerd en energiezuinig productieproces met traceerbaarheid van elk product, een tweede Minigran productietoren en uitgebreide opslagcapaciteiten om aan de groeiende marktvraag te voldoen. Hierdoor beschikken we vandaag over een productiecapaciteit van 40.000 ton meststoffen per jaar.

In 2019 volgde de bouw van een Bijna-Energie-Neutraal (BEN) – kantoorgebouw, waar alle centrale diensten voor de groep in zijn ondergebracht. Begin 2020 tenslotte startte DCM USA op: een nieuwe markt voor organische meststoffen.

GroupDC: een groep in volle beweging waar mens en natuur centraal staan!

Collega's aan het woord

Wim
Vertegenwoordiger bij DCM

Herman De Ceuster zei ooit tegen mij: "Als jij mij doet groeien, zal ik jou doen groeien..."

Lees meer

Onze Bedrijven

Partnerbedrijven