Onze activiteiten

De bedrijven binnen Group De Ceuster kunnen opgedeeld worden in twee internationale businessunits: De Ceuster Plant care en De Ceuster Animal care. Deze divisies worden op hun beurt ondersteund door een aantal gemeenschappelijke afdelingen (Communication & Events, Finance, HR, ICT, SHEQ) en door De Ceuster Biosciences, gespecialiseerd in onderzoek en biotechnologie.

 

De Ceuster Plant care

Met onze Plant care-divisie beschikken we over meer dan 45 jaar aan ervaring in het ontwikkelen, produceren en verkopen van organische en ecologische meststoffen. In de loop van de jaren werd dit productengamma uitgebreid met de beste potgronden, bodemverbeteraars, afdekmaterialen, graszaden en oplossingen voor de preventie en/of behandeling van plantenziekten. Dankzij eigen filialen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk, maar ook door partnerships met distributeurs in tal van andere landen, wordt onze kwaliteit wereldwijd gewaardeerd door professionals en tuinliefhebbers.

Bedrijven

DCM Dumona Saniflor

Partnerbedrijven

de ceuster

 

De Ceuster Animal care

Onze Animal care divisie is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van concentraten/eiwitkernen, voormengsels en additieven bestemd voor de veevoederindustrie. Wij leveren oplossingen op maat over de hele wereld, met een sterke focus op ontwikkelingslanden. Hierbij houden we rekening met de beschikbaarheid van lokale grondstoffen, de plaatselijke klimatologische omstandigheden, de financiële middelen en de infrastructuur. Naast de verkoop van onze producten, ondersteunen we onze klanten en distributeurs ook met technisch advies, zoals ontwikkeling van nutritionele concepten, theoretische en praktische trainingen, lokale seminaries, labo-analyses, etc…

Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het bieden van totaaloplossingen voor stalinrichtingen, met focus op turnkey projecten en renovatieprojecten voor pluimveebedrijven.

Bedrijven

Intraco belcofeed poultec valli

 

De Ceuster Biosciences

Binnen de Biosciences-divisie hebben we een eigen onderzoekscentrum Scientia Terrae en werken we samen met diverse partners uit de academische wereld. Dankzij deze unieke uitwisseling van kennis, ervaring en expertise, slagen we er samen in om fundamentele wetenschap te vertalen in praktische toepassingen en innovatieve oplossingen voor consumenten en professionele eindgebruikers.

Partnerbedrijven

Scientia Terrae