Ellen Helsen

Marketing Manager bij DCM

Elf jaar geleden kwam ik voor het eerst bij DCM op gesprek. Tijdens de sollicitatie werd er gefocust op jezelf als persoon. Meteen voelde ik de warmte en menselijke focus van het bedrijf.
Een week later, op 2 januari 2009 mocht ik starten als Marketing Assistent, een administratief ondersteunende rol. In deze functie zorgde ik voor de bestelling, aankoop en opvolging van onze POS materialen. Daarnaast kwam ook de planning van ons team erbij. En hierbinnen had ik nog veel vrijheid om zelf mijn structuur te zoeken en mijn eigen invulling eraan te geven.
Na acht jaar in deze functie besloot mijn leidinggevende, Els De Ceuster, drie medewerkers van het marketing team wat meer verantwoordelijkheid te geven. Voor mij betekende dat het bepalen van de marketing werkplanning.
In juli 2018 kreeg ik de kans om als Marketing Manager te starten. Ik heb deze opportuniteit dan ook met beide handen gegrepen, al was dat niet meteen mijn ambitie.

We willen ervoor zorgen dat iedereen het maximale uit zichzelf kan halen

Ons marketing team werkt voornamelijk voor DCM België maar ook DCM Nederland, DCM Frankrijk, DCM Oostenrijk, DCM Duitsland en DCM USA. Alles voor België wordt zelf bedacht en uitgewerkt, dit omdat we zelf voeling hebben met de Belgische markt.  Voor de andere landen komt het idee vanuit de teamverantwoordelijke in dat land en wordt het door ons opgemaakt.
Ik zorg hierbij voor de planning, wekelijks bekijken we wat prioriteit heeft en ook wie van het team dit kan opnemen. Al is het vaak dagelijks bekijken wat zich op dat moment voordoet en schakelen. De afwisseling maakt het boeiend, geen enkele dag is hetzelfde.

Mijn huidige functie is heel breed, wat maakt dat ik veel afwisseling heb en nog geen moment spijt gehad heb van mijn keuze. Collegialiteit staat zeer hoog aangeschreven bij DCM, iets waar ikzelf ook veel belang aan hecht. In mijn team is dit dan ook duidelijk te merken, iedereen springt in de bres voor elkaar. Dit wordt dan ook enorm gewaardeerd en geapprecieerd. Ook ligt de focus enorm op het “menselijke”, en wordt er belang gehecht aan jezelf goed voelen. Daarbij willen we iedereen het maximale uit zichzelf laten halen. Kortom het familiegevoel bij DCM is nog sterk aanwezig en hier werken we dagelijks met z’n allen aan.