Jeroen

Nutritionist bij Intraco

In 2017 studeerde ik af als Bio-Ingenieur, met een master in Levensmiddelentechnologie. Toen ik op zoek ging naar een job vond ik niet meteen iets dat me aansprak. Ik schakelde de hulp in van een interimkantoor en zij stelden me voor aan Intraco. Zelf had ik nog niet van het bedrijf gehoord. Het zusterbedrijf, DCM, kende ik daarentegen wel. Tijdens mijn studie lag de focus vooral op voeding voor mensen, toch is het verschil niet enorm groot met veevoeding. Dus ik nam mijn kans. Tijdens de sollicitatie maakte ik ook kennis met de collega’s, meteen voelde me welkom en zag ik enkele raakvlakken.

"Dit bedrijf staat open voor werknemers die enthousiast mee willen klimmen".

In januari 2018 startte ik als Nutritionist bij Intraco. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige veevoederkernen en additievenmengsels. Mijn functie dekt hoofdzakelijk het deel ontwikkeling, ik ben technisch expert voor onze klanten maar ook voor mijn collega’s.

Voor onze klanten werken we zeer specifiek, op basis van verschillende parameters en naar hun eigen wens. Een formule wordt ontwikkeld door te kijken welke grondstoffen er ter plekke beschikbaar zijn, over welk vee het gaat, de lokale omstandigheden,… Zo ontwikkelen we een voorstel en na goedkeuring wordt de formule en manier van mengen doorgegeven aan onze productie in Belcofeed. Hiervoor kan het ook vaak nuttig zijn om klanten on-site te bezoeken zodat een juiste inschatting kan gemaakt worden van de mogelijkheden.

Verder heb ik ook veel contact met andere afdelingen, binnen Intraco vooral met Sales en Logistiek, maar ook in andere bedrijven uit de bedrijvengroep heb ik mijn aanspreekpunten.
Daarnaast komen er vaak taken bij, dit kan zeer divers zijn. Zo ga ik mee naar grote beurzen om het bedrijf te vertegenwoordigen, maar zorg ik ook voor het opvolgen van gezondheidscertificaten en volg ik de wetgeving in verband met export en etiketteringen.

Binnen onze organisatie werken we zeer flexibel, wat wil zeggen dat geen enkele dag of week hetzelfde gaat. Voor mij is dit gegeven zeer interessant. Ook vind ik het fijn om te zien dat mijn werk resultaten oplevert, denk maar aan de productie van onze producten tot en met het voederen zelf en het effect hiervan op de dieren.

Intraco is een groeiend bedrijf met zeer internationale contacten, het bedrijf staat open voor werknemers die enthousiast mee willen klimmen. Daarvoor is een open communicatie uiterst belangrijk.