Rabi

Productiemedewerker afzaklijn bij Belcofeed

Een nonkel van mij werkte reeds 15 jaar voor Belcofeed en zo leerde ik het bedrijf kennen. Ondertussen zijn we al 2 jaar collega’s.

"Het is een fijn gevoel om bij Belcofeed te werken, want de collega's helpen elkaar allemaal".

Elke dag halen we bij onze collega’s van de administratieve dienst de papieren waar op staat voor welke klant we die dag zullen werken. Voor elke klant werken we immers met verschillende “recepten” die in de voederzakken gaan. Daar vinden we ook welke labels we nodig hebben, welke zakken hiervoor gebruikt moeten worden,…

Mij kan je vinden aan de afzakmachine, met een team van drie. Als de machine draaiende is, doet ze eigenlijk bijna alles zelf. Wij stellen de machine wel van A tot Z in, afhankelijk voor welke klant we werken, gebruiken we verschillende zakken. Instellingen als het gewicht of de snelheid zijn hier ook afhankelijk van. Een kleine technische storing wordt meestal zelf opgelost. Zoniet, komen de collega’s van de technische afdeling even langs om ons te ondersteunen.

Voor de zak van de machine rolt, wordt het gewicht nagekeken, maar ook of onze naaimachine de zak wel goed dichtgemaakt heeft. Als dat niet in orde is, worden deze door ons uit productie genomen. Daarna gaan de goedgekeurde zakken naar de stapelmachine, daar wordt ook op maat van de klant gewerkt.

Het is een fijn gevoel om bij Belcofeed te werken, want de collega’s helpen elkaar allemaal. Bij ziekte wordt er soms wel eens gewisseld van shift. Of als we zien dat andere collega’s het te druk hebben en wij kunnen helpen, is dit ook geen moeite. Bijvoorbeeld paletten die reeds klaar zijn wegzetten in de voorraad, helpen laden of lossen,... We hebben echt goede communicatie binnen het bedrijf, het verloopt vlot, wat maakt dat we een goed team zijn.