Karlien Vermeiren

Product Manager Pro bij DCM

In 2003 studeerde ik af als Bio-Ingenieur Landbouw. Toen ik thuis een zak DCM potgrond zag liggen, besloot ik het er op te wagen en een spontane sollicitatie te versturen. Enkele maanden later werd ik geselecteerd voor een openstaande functie bij DCM.

We blijven innoveren op diverse niveau's, dat houdt je scherp en maakt je creatief.

Aanvankelijk startte ik in een allround technische binnendienstfunctie, waar ik verantwoordelijk was voor het schrijven van verpakkings- en verkoopondersteunende teksten en het adviseren van klanten, zowel voor de Retail- als Professionele afdeling.

Vandaag ben ik Product Manager. Het team van product managers bestaat uit 5 collega’s, ieder van ons heeft zijn eigen portefeuille. Ikzelf ben het aanspreekpunt voor de bestaande en nieuwe producten van onze Professionele Business Unit. De verantwoordelijkheid over het product gaat van A tot Z, denk maar aan samenstelling, kwaliteitscontrole, verpakking, stockbeheer, interne opleiding en verkoopondersteuning, certificatie… Hierdoor staan overleg en teamwork met R&D, productie, verkoop, marketing, compliance… centraal.

Mijn functie beperkt zich niet tot kantoortaken. Op internationale beurzen, opendeurdagen, presentaties en opleidingen kom ik rechtstreeks in contact met zowel leveranciers als gebruikers van onze producten. Hoe de producten in de praktijk hun meerwaarde bewijzen kan ik met mijn eigen ogen zien bij het opvolgen van praktijkproeven. Door contact met de zusterfirma’s en met klanten buiten de landsgrenzen, kan ik dagelijks mijn talenkennis gebruiken.

Omdat ik ben gestart in een zeer brede functie waardoor ik kon proeven van de variëteiten die het bedrijf te bieden heeft en van hieruit kon ik ontdekken wat ik echt graag doe. Wat me na 16 jaar nog steeds prikkelt in deze job is het feit dat je nooit uitgeleerd bent, we blijven innoveren op diverse niveaus, dat houdt je scherp en maakt je creatief. Ik vind het samenwerken met verschillende collega’s en afdelingen verrijkend. Zo kunnen we expertise delen en elkaars kennis aanvullen om samen verder te groeien.