Bart Goudeseune

Export Key Account & Product Manager Germany bij DCM

Tijdens mijn studies als bio-ingenieur ging ik voor mijn thesis 4 maanden op onderzoek in de conserveringslandbouw in Mexico. Na m’n diploma besloot ik eerst een jaar te werken over de grenzen heen. Gebeten door het buitenlandgevoel ging ik nadien op zoek naar een uitdagende job in België. Ik kende DCM niet, maar de afwisselende functie alsook het biologische en milieuvriendelijke aspect van deze firma sprak me enorm aan.

Ik startte dus 11 jaar geleden en de eerste paar jaren werkte ik vooral ondersteunend voor onze toenmalige export manager. Vandaag ben ik verantwoordelijk voor het bieden van technisch-commerciële ondersteuning aan m’n klanten in de verschillende exportlanden. We werken we met een team van 4 Export Key Account Managers, waarbinnen ieder zijn eigen regio beheert. Mijn regio’s zijn Oost en Zuid Europa, Noord-Afrika, Midden-Oosten en Azië. Daarnaast ga ik ook actief op zoek naar nieuwe klanten en potentiële markten via beurzen, netwerkevents en online research.

DCM legt sterk de nadruk op service en kwaliteit. Het geeft een goed gevoel om in samenwerking met mijn klanten op dergelijke fundamenten te kunnen terugvallen.

Verder is er nog een tweede luik in mijn functie: ik zorg ook voor productmanagement Retail voor de Duitse hobbymarkt. Dit gedeelte neemt over ongeveer 40% in van mijn tijd. Voor deze functie werk ik zeer nauw samen met onze afdelingen van marketing, productontwikkeling en met ons Duits DCM filiaal.

De afwisseling tussen mijn 2 functies maakt m’n job boeiend. Ik werk graag samen met onze Duitse collega’s, ze zijn zeer punctueel en de gemaakte afspraken worden zeer goed nageleefd. Ieder exportland is echter ook anders en heeft zijn eigen charmes. DCM is een bedrijf dat de nadruk legt op service en kwaliteit. Het geeft een goed gevoel om in de samenwerking met mijn klanten steeds op dergelijke fundamenten te kunnen terugvallen. Die zorgen immers mee voor de vertrouwensrelatie die ik vandaag met hen heb, en net dat is wat me voldoening schenkt en zo zorg je ervoor dat je samen kan groeien.

Dit familiebedrijf is de laatste jaren enorm gegroeid, er zijn veel collega’s en afdelingen bijgekomen, desondanks blijft de sfeer in onze werkomgeving zeer aangenaam. Er is oor voor onze ideeën, zo hebben we bijvoorbeeld een heel grote ‘warmste winterbar’ hier georganiseerd die € 5.000 heeft opgebracht voor goede doelen, hebben we nestkastjes mogen hangen in de verschillende bomen op ons bedrijventerrein en engageer ik mij met de collega’s om regelmatig zwerfvuil op te ruimen in de gebieden rond onze terreinen.