Dimitri

Plantmanager bij Belcofeed

2 jaar geleden nam ik een belangrijke beslissing: een nieuwe professionele uitdaging, plant-manager Belcofeed! Een uitdaging waar ik nog geen moment spijt van heb. Mijn takenpakket is een “all-in plaatje”, ik ben verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de site van Belcofeed. Ik stuur het werkproces in nauwe samenwerking met onze werknemers op de werkvloer, maar zorg ook voor de opvolging en het voorbereidend werk van onze productie. Samen met het ganse team zoek ik steeds naar verbeterpunten om tot een geoptimaliseerd proces binnen Belcofeed te komen.

"Ik voel me eerder een verantwoordelijke collega dan een baas, bij mij staat de deur letterlijk altijd open"

Elke week maken we de productieplanning en leggen we de puzzel van grondstoffen die we daarvoor nodig hebben. Samen met de collega’s in Antwerpen zorgen we er dan voor dat deze tijdig op onze site zijn. Voor mijn job heb je toch de nodige stressbestendigheid en maturiteit nodig: we spelen kort op de bal! We werken namelijk zeer specifiek per klant, ieder heeft zijn eigen formules voor de veevoeders die we voor hen maken.

Er is een nauwe samenwerking met onze collega’s in Antwerpen, zij zorgen voor de expeditie van onze producten. Ook de voedselinspectie krijgen we over de vloer, ik doe de begeleiding om de keuring van stalen perfect te laten verlopen.

De grote uitdaging is een TEAM op de werkvloer te zetten. De sfeer en werkomgeving zijn in ieder geval top. Iedereen staat steeds klaar voor elkaar.
Zo moeten we soms een container leeghalen met zakken van 50 kilo. Dat is voor niemand een probleem, de collega’s springen voor elkaar. Ook bij ziekte of andere afwezigheid zullen ze zorgen dat deze leegten worden opgevangen. Fantastisch vind ik dat, en daardoor ga ik ook voor hen door het vuur! Want zij zijn het wat Belcofeed maakt en waarvoor we staan. Ik heb een groep werknemers waar ik kan op bouwen en zij zorgen dat onze orders “just in time” bij onze klanten geraken. Voor ons is dat het fundament van Belcofeed.

Ik voel me eerder een verantwoordelijke collega dan een “baas”, bij mij staat de deur letterlijk altijd open. Ik ken alle werknemers ook zeer goed. Ik weet wat er speelt op de werkvloer maar ook privé. Dit creëert een hechte band, een open geest en vooral een goede teamspirit!

Op onze site wordt in een 3 ploegensysteem gewerkt. Elke dag vertrekken er ongeveer 25 containers. Op zondagavond start de nachtploeg de nieuwe werkweek. Dan kom ik altijd even mee opstarten om de weekplanning te overlopen en contact te houden met deze ploeg, dat vind ik zeer belangrijk.

In mijn functie is er een vrijheid die ik apprecieer en respecteer. Kortom, fantastisch werk, fijne collega’s ,elke dag nieuwe uitdagingen, de job van mijn dromen!