Bart De Winter

Senior Compliance Manager bij DCM

In 1990 studeerde ik af als landbouwkundig ingenieur, het huidige bio-ingenieur. Ik begon meteen aan de opbouw van mijn huidige expertise in Regulatory Affairs in verschillende velden, waaronder gewasbescherming, biociden, materiaalbescherming en petfood. Na mijn laatste ervaring in petfood, wilde ik terug naar mijn roots: een onderneming die zich focust op de bescherming van planten en de stimulatie van de groei van planten. DCM stond als bedrijf al een tijdje op mijn radar omwille van het organische en duurzame karakter van haar producten.

DCM, een bedrijf waar je niet enkel wordt geapprecieerd om wat je doet, maar ook om wie je bent.

In 2010 ging mijn carrière binnen DCM officieel van start en opende met mij de nieuwe afdeling ‘Compliance’. Er volgden heel wat interessante en uitdagende projecten, waaronder de erkenning van ons PMV-01 vaccin tegen Pepino mosaic virus in tomaat.

Wat onze job zo boeiend maakt, naast de dagdagelijkse registratiedossiers, is dat we binnen het wettelijk kader trachten om creatief om te gaan met de huidige productregelgevingen. Zo proberen we ons steeds te onderscheiden van onze concullega’s. De verscheidenheid en het unieke vernieuwende karakter van onze producten, zorgt ervoor dat onze job vanuit regulatorisch oogpunt heel uitdagend blijft.

DCM is en blijft voor mij een bedrijf waar ik me thuis voel: een middelgroot familiebedrijf waar door iedereen, over de afdelingsgrenzen heen, wordt samengewerkt aan hetzelfde doel. Een bedrijf waar men kan werken in een aangename sfeer met voldoende vrijheid. Een bedrijf waar je niet enkel wordt geapprecieerd om wat je doet, maar ook om wie je bent. Voor elkaar, met elkaar, om elkaar zoals onze visie het verwoordt. Ik zie mezelf hier dan ook, met plezier, nog heel veel jaren actief meewerken aan de uitbouw van een mooi innovatief productengamma!