Wim Ongena

Vertegenwoordiger bij DCM

Voor ik bij DCM terecht kwam, was ik vertegenwoordiger in een bedrijf uit de sector. Eén van mijn klanten vertelde me dat er een vacature openstond bij DCM. Dus ik waagde mijn kans en ging op gesprek bij Herman De Ceuster, de oprichter van DCM. Diezelfde avond nog was het beklonken, ik mocht starten!

Herman De Ceuster zei ooit tegen mij: "Als jij mij doet groeien, zal ik jou doen groeien..."

Ik ben al 22 jaar vertegenwoordiger voor DCM. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor de regio Antwerpen en het Waasland.  Mijn klanten zijn vooral de tuincentra, die ons gamma DCM producten verkopen. Het zijn mensen die ik ondertussen heel goed ken, je deelt er lief en leed mee. Mijn functie is eigenlijk weinig veranderd. Wat ik momenteel wel vaker doe, is opleidingen geven aan winkelmedewerkers van klanten om het gebruik en de werking van onze producten uit te leggen. Het fijne aan de job is dat ze enorm afwisselend is, het is niet enkel “koffie drinken en babbelen”, maar ook je handen uit de mouwen steken.  Met mijn klanten heb ik zeker een band, het is niet de bedoeling om je klanten iets te verkopen waar zij niets mee zijn. Ik adviseer hen en als ik vind dat het niet zo’n gepast product is voor de winkel, dan zal ik dat ook zeggen.

Group DC is een familiebedrijf. Ik vind het een fijn gevoel dat je weet voor wie je werkt. Familie De Ceuster zijn correcte mensen, met de voeten op de grond.  Ze investeren voortdurend in de verschillende bedrijven in de groep en dus in ons. Herman De Ceuster zei ooit tegen mij: “Als jij mij doet groeien, zal ik jou doen groeien… “.