Sven

Merchandiser/Adviseur Tuinaanleg bij DCM

In 2005 startte ik als merchandiser bij DCM en binnen onze sector waren wij de eerste die met merchandising startten. Toen ik hier begon waren we met ongeveer 30 personeelsleden. Omdat we in het begin van mijn carrière nog relatief klein waren, werden we ingezet als “allrounder”. Ons takenpakket ging van klanten bezoeken, tot gras afrijden, tot naar beurzen gaan om de standen klaar te zetten. Dan reden we zelf met beursmateriaal in de vrachtwagen naar Parijs, Amsterdam, Libramont, Roeselare,…

Vandaag de dag zijn we de rechterhand van onze vertegenwoordigers, zij zorgen voor de sales. Elke merchandiser werkt samen met 2-3 vertegenwoordigers. Voor onze zelfstandige klanten starten wij in het hoogseizoen met onze service, dan zorgen we dat alles aangevuld is en mooi en verzorgd staat, klaar voor de verdere verkoop aan de eindconsument. Hierbij houden we bijvoorbeeld rekening met de positie van onze producten, zorgen we dat de prijzen kloppen,… Bij geen enkele klant is de indeling van de winkel of de oppervlakte hetzelfde, je kan hier dus echt je “creativiteit” kwijt. Binnen het team van merchandisers had ik een aansturende rol, een beetje de teamleader.

"Omdat ik de werking van onze producten door en door ken, sta ik er ook volledig achter"

In mijn huidige functie vind ik echt de juiste afwisseling tussen hoofd en handen arbeid. Vervelen zal je je niet snel bij ons. Mensen onderschatten vaak het fysieke deel van onze job, zakken leggen, zware dozen heffen, … Mij geeft het voldoening.
In januari 2020 zal ik starten in een nieuwe functie als adviseur tuinaanleg. Hiervoor zal ik alle tuinaanleggers in kaart brengen in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Daarna kan ik langsgaan om onze producten te promoten en onze klant te adviseren. Maar ook de dagelijkse problemen waar ze tegen aan lopen samen bekijken, en dit eventueel verhelpen met onze producten.

Omdat ik de werking van onze producten door en door ken, sta ik er volledig achter. Ik weet dat ik kwalitatief hoogstaande, gekende producten adviseer. Ook voel ik me fier dat ik nog steeds een deel uitmaak van DCM. Ik zag het bedrijf groeien van 30 naar meer dan 100 werknemers. Daarnaast heb ik echt het gevoel dat je jezelf hier mag en kan zijn.