Christine

Research Associate Fytopathology & Biological Control bij Scientia Terrae

Als Bio-Ingenieur van opleiding ben ik gespecialiseerd in plantenziektes en biologische controle. Dit wil zeggen dat ik op zoek ga naar milieuvriendelijke oplossingen om plantenziektes te bestrijden. Tijdens mijn doctoraat en postdoctoraal onderzoek aan de KU Leuven werkte ik voor bepaalde projecten reeds samen met de Research & Development afdeling van DCM en het onderzoekscentrum van de groep De Ceuster, Scientia Terrae. Deze samenwerking werd langs beide kanten heel positief ervaren, en ik kon me ook helemaal vinden in het toepassingsgerichte onderzoek. Toen er een openstaande positie was bij Scientia Terrae, exact in mijn veld van expertise, heb ik dan ook niet getwijfeld om hiervoor te gaan.

"Je krijgt hier alle ruimte om inzet en initiatief te tonen en om jezelf verder te ontwikkelen"

Op 1 september 2016 ben ik gestart in ons onderzoekscentrum, als coördinator voor alle onderzoek aangaande plantenziekten en biologische controle. In deze hoedanigheid ben ik verantwoordelijk voor een zeer divers team met verschillende specialisaties. We focussen ons enerzijds op het zoeken van oplossingen voor actuele problemen binnen de landbouwsector, en anderzijds werken we nauw samen met de R&D afdeling van DCM voor de ontwikkeling van nieuwe producten.

Ik haal zeer veel voldoening uit de grote variabiliteit in de verschillende projecten, de toepassingsgerichtheid van ons onderzoek, alsook uit het in teamverband toewerken naar een algemeen doel. Ik voel me helemaal thuis in deze internationale omgeving met een positieve mentaliteit, waar sterk wordt ingezet op onderzoek. Daarnaast werken we in een familiebedrijf, en dat voel je op een positieve manier. Je bent hier absoluut geen nummer maar een individu dat alle ruimte krijgt om initiatief en inzet te tonen en jezelf verder te ontwikkelen.