Ward Tisson

Onderhoudstechnieker bij DCM

Ik ken de familie De Ceuster al vele jaren. Als kind woonde ik in dezelfde straat en ging ik af en toe het gras afrijden bij Herman De Ceuster. Op een dag besloot ik spontaan te solliciteren bij het bedrijf. Ik had een diploma elektromechanica op zak, en na een eerste technische ervaring keek ik uit naar een grotere uitdaging, vandaar dat ik mijn kans waagde. Blijkbaar ideale timing, aangezien er bij DCM op dat moment net een positie voor een onderhoudstechnieker was vrijgekomen.

In ons team trachten we elk vanuit een andere invalshoek naar technische problemen te kijken. Hierdoor kunnen we onze kennis delen en daar worden we met z’n allen beter van.

Intussen werk ik al 9 jaar voor DCM.  In het begin waren we met z’n twee, maar dankzij de groei die het bedrijf in al die jaren gekend heeft, is ons team intussen verder uitgebreid tot vijf personen. In mijn job als onderhoudstechnieker focus ik me op diverse onderhouds- en herstellingswerken bij DCM en bij zusterbedrijf Belcofeed. Dit gaat van kleine zaken, zoals het vervangen van een lamp of het installeren van een bureau, tot complexere problemen, zoals een heftruck die in panne staat of een plotse onderbreking in het productieproces. Dankzij de diversiteit aan problemen en technieken ben ik eigenlijk bouwvakker, elektricien, loodgieter en mecanicien in één, dat maakt het werk interessant en boeiend.

Ik vind het fijn om zelf mijn planning te kunnen bepalen, dat geeft een zekere vrijheid aan deze job. Daarnaast werk ik in een tof team waarin we elk vanuit een andere invalshoek naar technische problemen kijken. Hierdoor kunnen we onze kennis delen en daar worden we met z’n allen beter van. Wat ik verder sterk apprecieer in de samenwerking met collega’s en leidinggevenden is de openheid en directheid in communicatie. Op die manier kunnen problemen ook snel en efficiënt opgelost worden, dat werkt gewoon beter.