Álvaro González Jiménez

Onderzoeksassistente bij Scientia Terrae

Ik werk bij Scientia Terrae sinds april 2022. Het begon allemaal met een stage van 5 maanden voor een Europees project na mijn studie Milieuwetenschappen in Spanje. Na mijn stage kreeg ik een vast contract en begon ik op de afdeling Nematologie, waar ik sindsdien werk.

Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid, maar tegelijkertijd zijn er altijd gespecialiseerde collega’s in de buurt waar je op kunt rekenen als je hulp nodig hebt.

Het was een geweldige beslissing om voor Scientia Terrae naar België te verhuizen omdat ik hier meer ervaring kan opdoen en veel kan leren over nematologie, bacteriën en schimmels. Bovendien wordt mijn Engels elke dag beter en leer ik Nederlands. We kregen zelfs Nederlandse les bij Scientia Terrae!

Persoonlijk word ik erg getriggerd door de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren en de omgeving waarin ik bij Scientia Terrae terecht ben gekomen, is echt interessant. Ik ben omringd door collega’s met veel kennis en we leren veel van elkaar.

Wat ik het meest apprecieer bij Scientia Terrae is het respect voor iedereen, de internationale omgeving en de kansen die je hier krijgt. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid, maar tegelijkertijd zijn er altijd gespecialiseerde collega’s in de buurt waar je op kunt rekenen als je hulp nodig hebt.