Dirk

Vrachtwagenchauffeur bij DC Transport

Wij zijn van thuis uit hoveniers en Herman De Ceuster kwam in mijn kindertijd bij ons de grondontsmettingen doen. Dat werk was altijd perfect gedaan en ik herinner me goed dat ik toen enorm naar hem opkeek. Als jonge snaak had ik de ambitie om vrachtwagenchauffeur te worden, maar mijn ouders stimuleerden me om een stiel te leren. Ik studeerde af als meubelmaker, maar toen ik allergisch bleek tegen tropische houtsoorten, had ik een goed excuus om mijn droom toch waar te maken. Kort daarna behaalde ik mijn D-rijbewijs en solliciteerde ik bij Herman De Ceuster voor een functie als vrachtwagenchauffeur.

Ik ben fier op dit bedrijf en ook fier op het materiaal dat we hebben, dat is steeds goed verzorgd.

Ik startte in 1991 bij DCG en sinds 2000 werk ik voor DCM. Vandaag rijd ik in gans België en af en toe vind je me in Nederland en Frankrijk. Ons doel bestaat erin om de klanten zo goed mogelijk te helpen. Iedere klant heeft andere verwachtingen wat het laden en lossen betreft, daar houden we rekening mee. Dat is service bieden en de klanten appreciëren dat.

In mijn job als vrachtwagenchauffeur heb ik een enorme vrijheid, maar wat ik het allerfijnst vind is het contact met de klanten. Na al die jaren ken ik de klanten zeer goed en is er een hechte band ontstaan. Ik ben fier op dit bedrijf en ook fier op het materiaal dat we hebben, dat is steeds goed verzorgd. Als er problemen zijn, worden die snel opgelost, en wanneer er nieuw rollend materiaal moet aangekocht te worden, mogen we hier ook mee over beslissen. In al die jaren heb ik enorm veel bijgeleerd wat betreft het onderhoud en de herstellingen van het materiaal. Omwille van al deze redenen kan deze job me nog iedere dag boeien.