Kristof

Sr System Administrator bij GroupDC

Ik had al enkele jaren ervaring opgedaan als zelfstandige in de ICT-sector, toen ik kennis nam van een interessante vacature bij De Ceuster. Er werkte op dat moment één persoon binnen ICT en omwille van  de groei van het bedrijf en de toenemende projecten, waren zij op zoek naar een tweede schakel binnen het team. Al vanaf het eerste contact zat het goed, ik voelde een uitgesproken enthousiasme en positivisme en was daardoor snel overtuigd.

Dit is een ruimdenkend bedrijf waarbinnen iedereen de kans krijgt zichzelf te zijn.

Intussen werk ik al elf jaar voor Group De Ceuster. De groei die het bedrijf destijds kende heeft zich in al die jaren verdergezet, zo bestaat ons ICT-team vandaag uit 5 medewerkers. De focus van mijn job ligt vooral op het servergebeuren. Ik zorg ervoor dat de mailserver op een efficiënte manier kan blijven draaien, ik bewaak de capaciteit, zorg voor een back-upsysteem,… Kortom: ik zorg er mede voor dat de ICT-infrastructuur van GroupDC vlot blijft draaien. Daarnaast tracht ik ook de communicatie tussen de verschillende sites te optimaliseren. Verder heb ik binnen mijn job de kans om zeer projectmatig te werken. Toen Denka International enkele jaren geleden werd overgenomen door Group De Ceuster, hadden we met ons ICT-team een belangrijke rol te vervullen in deze transitie.

Na al die jaren biedt deze job me nog voortdurend nieuwe uitdagingen. Bovendien is dit een ruimdenkend bedrijf waarbinnen iedereen de kans krijgt om zichzelf te zijn. Wat ik verder sterk waardeer is de perceptie van de zaakvoerders op ICT en de investeringen die zij op dit vlak maken. Zo zijn onze apparatuur en onze systemen steeds up-to-date, en dat is een belangrijke basis om verder te groeien op diverse niveaus.