Sofie

Productiemedewerker Kleinpak bij DCM

Na mijn studie in tuinbouw deed ik enkele jaren ervaring op in de tuinsector. Toen ik de vacature bij DCM zag, sprak het mij meteen aan. Ik kende de producten immers reeds door mijn achtergrond in tuinbouw.

"Bij DCM heb ik een vrij gevoel, ik voel me betrokken en dat vind ik fijn".

In 2016 startte ik bij DCM als productie operator, een veelzijdige functie. We werkten in ploegen (vroege en late) , in teams van 3. Binnen ons team was er een doorschuifsysteem waardoor je wekelijks verschillende taken kreeg. Denk maar aan grondstoffen lossen, computers instellen met de verschillende recepturen van onze producten, controle van de productie, machines ombouwen, producten stapelen,… Maar na iets meer dan 2 jaar in deze functie zocht ik iets met meer afwisseling.

In 2019 kwam er een plekje vrij in ons “kleinpack” team, ik waagde de stap. Deze naam is afgeleid van de machines waar wij verantwoordelijk voor zijn en die enkel kleine verpakkingen maken. Vandaag voel ik me goed in het team en haal ik voldoening uit mijn functie. We werken in een vaste vroege shift in teams van 5, met ondersteuning van interim medewerkers indien nodig. Mijn taken zijn voldoende afwisselend. Zo zorg ik er voor dat onze vloeibare meststoffen in de juiste hoeveelheden gemengd worden, en dat onze machines optimaal draaien: we stellen deze in en bouwen ze om. Bij kleine technische storingen kunnen we zelf ingrijpen.

Bij DCM heb ik een vrij gevoel, ik voel me betrokken en dat vind ik fijn. De organisatie heeft zeer interessante producten, waarmee ze blijven groeien en optimaliseren wat maakt dat je werkt in een vernieuwende omgeving.