An

Purchase Manager bij DCM

In 2008, tijdens het moederschapsverlof van mijn tweede zoon, werd ik onverwacht opgebeld over een aankoopvacature bij DCM. Alhoewel ik op dat moment niet actief op zoek was naar een nieuwe functie, was ik meteen geïntrigeerd door de jobinhoud (‘grondstoffenveroveraar’) en besloot ik mijn nieuwsgierigheid verder te exploreren. Bij het eerste gesprek voelde ik meteen die spreekwoordelijke ‘klik’, kort daarna heb ik de knoop doorgehakt. In het verleden had ik al eens in een commerciële context gewerkt, maar doorgaans aan de verkoopzijde. Het leek me een grote uitdaging om binnen deze aankoopfunctie eens aan de ‘andere kant’ te staan. Wat me meteen positief verbaasde bij DCM was het vertrouwen, het krediet en de kansen die ik kreeg, nog voordat ik iets wezenlijks bewezen had.

Bij DCM kent iedereen elkaar, de deuren staan steeds letterlijk en figuurlijk open.

Vandaag, zes jaar later, ben ik als Purchase Manager verantwoordelijk voor de aankoop van grondstoffen die de kwaliteit van onze organische meststoffen bepalen.  Hiervoor heb ik wereldwijde contacten met leveranciers; een boeiende uitdaging, vaak ook op cultureel vlak. Sinds kort sta ik eveneens in voor de formulering van de meststoffen, waardoor ik het gehele proces van A tot Z kan opvolgen. Mijn doel bestaat erin om op een competitieve, strategische en innovatieve manier aan te kopen, zodat we als bedrijf kunnen blijven groeien en de continuïteit van onze core business kunnen waarborgen. Dankzij de nauwe samenwerking met diverse afdelingen binnen het bedrijf, waaronder productie, planning, R&D, verkoop, customer service, finance, registrations,… slagen we erin dit samen te realiseren.

Ik werk graag bij DCM omdat het een familiebedrijf is, waarbij de tweede generatie De Ceuster actief aan het roer staat. Maar ook bij de collega’s onder elkaar voelt het aan als één grote familie. Iedereen kent elkaar en de deuren staan steeds letterlijk en figuurlijk open. Daarnaast vind ik het fijn om zoveel van mezelf in deze job te kunnen leggen. De vrijheid die ik krijg, stimuleert me om het steeds beter te doen.