Kim

Technisch Commercieel Raadgever bij DCM

Toen ik twaalf jaar geleden afstudeerde als Ingenieur in de Biotechnologie, besloot ik de tijd te nemen om uit te maken welke professionele richting ik zou opgaan. Ik werkte toen vrijwillig mee in het landbouwbedrijf van mijn zus en startte tegelijkertijd met een nieuwe opleiding. Na een zestal maanden voelde ik echter dat de tijd rijp was om de arbeidsmarkt te verkennen en besloot ik uit te kijken naar een functie waarin ik mijn technische en commerciële vaardigheden kon combineren. Via een kennis van mijn zus kwam ik op dat moment in contact met De Ceuster Grondveredeling in Sint-Katelijne-Waver. Zij waren op zoek naar ingenieurs maar brachten me eveneens op de hoogte van een vacature bij zusterbedrijf DCM, waar ze uitkeken naar een technisch adviseur. Enkele gesprekken bij DCM volgden en naast de aantrekkelijke functie-inhoud, werd ik vooral overtuigd door de sfeer en de gezelligheid die het bedrijf uitstraalde. Kort daarna heb ik getekend.

Dit bedrijf werd vanuit een uitgesproken passie voor de sector en vanuit een groot respect voor elkaar en de klanten grootgemaakt, en dat voel je nog steeds.

Binnen mijn huidige rol als Technisch Commercieel Raadgever bied ik technische verkoopondersteuning aan professionele klanten in de regio Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. In het prille begin zaten onze klanten vooral in de tuinbouw, maar vandaag ligt de focus meer op de tuinaanleg, de boomkwekerijen en de sportwereld. We blijven ook nieuwe markten aanboren en op die manier liggen er telkens andere uitdagingen voor de deur. Zo heb ik enkele jaren geleden de kans gekregen om me te specialiseren in het golf, waardoor ik onze klanten in die sector steeds beter en verfijnder advies kan geven.

Ik geloof heel sterk in de kwaliteit van onze producten en dat motiveert enorm. Daarnaast vind ik het fantastisch om voor de familie De Ceuster te mogen werken. Dit bedrijf werd vanuit een uitgesproken passie voor de sector en vanuit een groot respect voor elkaar en de klanten grootgemaakt, en dat voel je nog steeds. Kunnen werken voor een familie die deze waarden hoog in het vaandel draagt, is een sterke drijfveer.